En drøm som blir oppfylt

Det hele startet i danske Aarhus, i 1981, da Cryos' grunnlegger Ole Schou hadde en merkelig drøm om nedfrosset sæd. I dag er Cryos en bredt anerkjent internasjonal sæd- og eggbank som har hjulpet til med å oppfylle tusenvis av drømmer.

Som et internasjonalt selskap leverer Cryos nedfrosset donorsæd og egg til mer enn 100 land over hele verden. Vi har verdens største utvalg av anonyme og ikke-anonyme donorer. Vi kan også stolt si at vi har det høyeste nummeret av registrerte graviditeter i verden.

Helt siden starten har selskapet spesialisert seg på kryogenisk nedfrysing av sæd. I løpet av de siste 10-15 årene har teknologien bak oocyte (egg)-vitrifikasjon gjennomgått en stor utvikling. Etter hvert som det kom forbedringer, ble det naturlig for Cryos å utvide inn i donoregg-markedet også.

I 2015 etablerte Cryos den første frittstående helt uavhengige eggbanken i USA, og vi er nå stolte av å kunne åpne vår første eggbank i Europa. Visjonen er fortsatt den samme, å hjelpe barnløse med å oppfylle sine drømmer.

I tillegg til avansert forskning og utvikling, så kan den internasjonale suksessen til Cryos også tilskrives personer – Personene som jobber hos Cryos, våre generøse sæd- og eggdonorer, og selvsagt alle de personene som har vist oss tillit, og som nå er de stolte foreldrene til glade og sunne barn.

Ole Schou forteller om hvordan Cryos startet:

Ole Schou, founder of Cryos

"Jeg vet ikke hvorfor jeg hadde denne drømmen i 1981. Men av en eller annen merkelig årsak så visste jeg at jeg måtte finne all informasjon som var tilgjengelig om nedfrosset sæd da jeg våknet. Det ble nesten en tvangstanke, og jeg leste i bunn og grunn alle bøker og avhandlinger som dreide seg om emnet. Lite visste jeg at jeg plutselig hadde blitt en av de ledende ekspertene på evnet, selv uten å ha noen opplæring i naturvitenskap. 

Heldigvis kunne jeg kombinere kunnskapen min om nedfrosset sæd med studiene i "Business & Administration", og kunne gradvis etablere en vellykket kommersiell virksomhet. Ved hjelp av min kunnskap om prosessen rundt nedfrysing og oppbevaring av sæd fra mennesker, så startet jeg å samarbeide med leger og klinikker som ble svært fornøyde med arbeidet mitt og produktene mine. Det tok av, og i starten ble kontoret og laboratoriet etablert som et rent lager for nedfrosset sæd. Donorprogrammet ble etablert i 1990, og internasjonal etterspørsel økte raskt.

Senere startet vi å spesialisere oss på vitrifikasjonsteknologi for egg i tillegg. Dette betyr at vi kan hjelpe enda flere personer rundt i verden med å bli foreldre."