Reservasjon av donorsæd til senere bruk

Hvis du ønsker å sikre deg nok donorsæd for hele fertilitetsbehandlingen, og hvis du ønsker genetiske søsken for barnet ditt, anbefaler vi å reservere ekstra strå fra din valgte donor.

Å finne den riktige donoren er ofte en prosess som krever mange overveielser, og det kan være frustrerende å finne ut at donoren du liker best, er utsolgt før du blir gravid. Her hos Cryos kan vi ikke garantere at vi i framtiden har sæd på lager fra donoren du liker best, og derfor anbefaler vi alltid kundene å reservere på forhånd.

Reservasjon av donorsæd til senere bruk

Genetiske søsken

Vi hører ofte fra kunder som ønsker at barna deres skal være genetiske søsken. Det kan være både beroligende og trøstende for barna, særlig når de blir eldre og mer bevisste, at de har søsken de er 100 % genetisk i slekt med.

Hvis du ønsker ett eller flere genetiske søsken for ditt donorbarn, er det svært viktig at du reserverer strå fra donoren du har valgt.

Forskjellen mellom bestilling og reservasjon

Hvis din behandling er planlagt i løpet av de neste fire ukene, anbefaler vi at du bestiller stråene du trenger for behandlingen, og velger en forsendelsesdato innen disse fire ukene.

De fleste klinikker kan lagre stråene før behandlingen. Det er mulig å endre leveringsdato fra Cryos ved å ta kontakt med vår kundeservice minst én virkedag før ønsket forsendelsesdato.

Hvis du derimot har valgt donor, men ikke skal starte behandlingen i løpet av den følgende måneden, anbefaler vi å reservere strå. For et lite depositum kan vi holde dem av for deg hos Cryos til du er klart til å starte med behandlingen.

Når og hvor mye sæd du skal reservere

Vi anbefaler at du reserverer strå når du bestiller første gang. Du kan reservere strå på samme måte som du bestiller strå i Donorsøk.

Hvor mye sæd du skal reservere, avhenger av din individuelle situasjon. I gjennomsnitt kan du forvente 5-6 behandlingssykluser per graviditet når du behandles på en fertilitetsklinikk.

Vær klar over at det er mange faktorer som kan påvirke muligheten til å bli gravid, som alder og helsetilstand, klinikkens erfaring, hormonstimulering, timing, metoden for sædpreparering og behandlingstype. Det kan derfor være vanskelig å forutse hvor mange strå du bør reservere.

Ditt reservasjonsdepot

Hvis du ikke trenger den reserverte sæden, kan du kansellere reservasjonen på nett. Dette gjør du ved å logge inn på Cryos-profilen din på nettstedet vårt.

I reservasjonsdepotet kan du utvide reservasjonsperioden, be om forsendelse av strå eller kansellere noen av stråene eller hele reservasjonen.

Kansellering og refusjon

Når du reserverer, betaler du for stråene og for et depositum for å ha stråene lagret hos Cryos. Du kan se størrelsen på depositumene i oversikten nedenfor.

Hvis du ønsker å kansellere reserverasjonen, tilbyr Cryos 75 % refusjon for stråprisen gitt at de fortsatt er lagret hos Cryos.

Merk at prisene er i EUR eks. MVA., og gyldige fra januar 2020.

Reservasjonsdepot (ekskl. moms)
Uavhengig av antall strå Pris
3 måneder EUR 53
6 måneder EUR 92
1 år EUR 158
2 år EUR 265
3 år EUR 371
4 år EUR 476
5 år EUR 582
10 år EUR 1085

Vi er her for å hjelpe deg

Vi hos Cryos ønsker å kunne hjelpe deg og gi deg støtte på veien mot å få barn. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon. Vi snakker dansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk og hebraisk.