Levering og betingelser

Donorsæd sendes til alle destinasjoner i hele verden. Vi sender enten på tørris eller i nitrogenbeholder. Donorsæd kan også hentes hos Cryos av en autorisert helsearbeider.

Tørris (CO2)

Også kalt karbondioksid (-79 °C). Sædstråene plasseres i en isolert boks med tørris. Tørris holder i cirka 2–3 dager før den tiner, avhengig av omgivelsestemperaturen. Vi anbefaler derfor kun å sende sæd på tørris fra mandag til onsdag for å sikre at forsendelsen kommer frem før helgen.
Mot et tilleggsgebyr kan du bestille stor tørrisboks, slik at boksen holder i cirka 4–5 dager, avhengig av omgivelsestemperaturen.
Etter levering er det viktig at sædstråene er i konstant kontakt med tørrisen frem til den skal tines/brukes.
 Vær oppmerksom på at sæd på tørris kun kan sendes til visse land i Europa – se listen her.
Tørrisboksene trenger ikke returneres.

Nitrogen (LN2)

Kalles også flytende nitrogen (-196 °C). Sædstråene plasseres i et beger i en nitrogenbeholder, som plasseres i en transportboks. En nitrogenbeholder holder sædstråene fryst i 7 dager. Mot et tilleggsgebyr kan du bestille en stor nitrogenbeholder som holder sædstråene fryst i 12 dager. Når du bestiller, angir du i tekstfeltet om du ønsker en stor nitrogenbeholder. Vi tar forbehold om at store nitrogenbeholdere er tilgjengelig på forsendelsesdatoen.
Donorsæden må oppbevares i nitrogenbeholderen frem til den skal brukes, eller overføres til en annen nitrogenbeholder på klinikken.

Bestillingsfrister

Du velger selv forsendelsesdatoen når du bestiller online. Men tidligste leveringsdato er 2 virkedager etter at du har lagt inn din online-bestilling. Du må regne med transporttidene som er angitt nedenfor. Hastebestillinger kan – mot et tilleggsgebyr – sendes samme dag som bestillingen mottas. Siste frist for mottak av hastebestillinger er kl. 12:00 (CET) på forsendelsesdagen.

Leveringstider

Tidene som er oppgitt nedenfor, gjelder ved normale forhold. Leveringstiden kan variere avhengig av destinasjon og andre forhold.

  • 
EU-land: 1–2 virkedager (Mandag - fredag)
  • Resten av verden: 1-5 virkedager (Mandag - fredag)

På noen destinasjoner utenfor EU kan tollprosedyrene forsinke leveringen.

Må jeg være tilstede for å motta leveringen? 

Ja, noen må være tilstede for å signere for leveringen. Hvis ingen er tilstede for å motta pakken, kan budet ta med pakken tilbake til lageret og legge igjen informasjon om et alternativt hentested eller leveringstidspunkt.

Leveringspriser

Se våre leveringspriser her.

Dokumenter som følger med donorsædforsendelser:

  • Faktura
  • Pakningsliste
  • Et Summary of Records, inneholdende testresultater ogstandardinformasjon om frigivelse
  • Sikkerhetsdatablad for håndtering av tørris (CO2) og flytende nitrogen (LN2)
  • Instruksjoner for returnering av nitrogentanken (kun for LN2-leveranser)
  • Forsendelsesetikett for returnering av nitrogentanken (kun for LN2-leveranser)

Returnering av nitrogenbeholder

Med forsendelsen følger instruksjoner om returnering av nitrogenbeholderen, en returetikett og telefonnummeret til vår kurer, som du må kontakte for å få hentet beholderen. Beholderen må returneres til Cryos innen 7 dager etter mottak. Hvis fristen overskrides, kan Cryos i henhold til avtalevilkårene beregne EUR 100 ekskl. mva. for leie av beholderen per påbegynt uke.

Slik returneres en nitrogentank 

Du kan returnere nitrogentanken ganske enkelt ved å avtale henting med transportfirmaet. 

Avtal dette enten på vår nettside www.cryosreturn.com, direkte på transportfirmaets nettside eller ved å ringe til transportfirmaet. I esken finner du en konvolutt med forhåndstrykket returetikett og en folder med instruksjoner om hvordan du returnerer tanken. Andre opplysninger som transportfirmaet trenger, som blant annet vekt, er også trykket på returetiketten. Utgiften for returforsendelsen er inkludert i fraktprisen. 

Vi ber deg vennligst benytte en av de fremgangsmåtene som er beskrevet ovenfor. Benytter du et annet fraktalternativ, kan det resultere i at tanken blir borte og du kan få et potensielt krav på EUR 1000. 

Hvis du har spørsmål om hvordan du kan sende tanken tilbake på korrekt måte, ta kontakt med vår kundeservice for veiledning. 

Koster det noe ekstra å returnere tanken? 

Nei – hvis du bruker returetiketten som følger med i esken som tanken leveres i, er kostnaden for returen allerede inkludert i fraktprisen. 

Leveringsvilkår

DAP (Delivered At Place) i henhold til Incoterms 2010. Det betyr dør-til-dør, men ekskl. alle former for lokale tollformaliteter som tollklarering, importtillatelse, toll, avgifter osv. Det er ingen tollformaliteter ved forsendelser innenfor EU. Les også våre avtalevilkår.

Vi er her for å hjelpe deg

Vi hos Cryos ønsker å kunne hjelpe deg og gi deg støtte på veien mot å få barn. Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon. Vi snakker dansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk og hebraisk.