Sæddonorprofiler: Basis eller utvidet

Når du velger din sæddonor, må du velge om du vil ha en donor med basisprofil eller utvidet profil.

Cryos' sæddonorer har enten basisprofil eller utvidet profil. En donor kan kun ha én av disse. Det er opp til deg om du vil ha en donorprofil med lite informasjon eller en utvidet personlig beskrivelse av donoren.

Sæddonorprofiler: Basis eller utvidet

Sæddonor med basisprofil

Sæddonorer med basisprofil er registrert med et nummer som f.eks. 456, 8756 eller 11250.

I disse profilene får du kun informasjon om donorens hudfarge, etnisitet, øyefarge, hårfarge, høyde, vekt, blodtype og utdannelse/yrke.

Sæddonorer med basisprofil kan, som donorer med utvidet profil, være anonyme eller ikke-anonyme donorer.

Hvorfor velge donor med basisprofil?

Noen ønsker kun å vite det viktigste som øyefarge og blodtype og ønsker ikke å kjenne til personlig informasjon om sæddonoren. Hvis du helst vil vite så lite som mulig om donoren, bør du gå for en sæddonor med basisprofil.

Sæddonor med utvidet profil

Sæddonorer med utvidet profil er registrert under et oppdiktet navn (også kalt alias) som ERIK, GILES eller ARAM. Dette er ikke donorens faktiske navn. 

En utvidet donorprofil inneholder samme informasjon som basisprofilen, men inneholder også 5-6 tilleggsdokumenter med personlig informasjon om donoren.  

En utvidet profil inkluderer informasjon om utdannelse, familiebakgrunn, personlighet, hobbyer og interesser. I tillegg inneholder profilen et bilde av donoren som barn, en EQ-profil (emosjonell intelligens), en håndskrevet melding og et stemmeopptak. Noen av de ikke-anonyme donorene med utvidet profil har også lagt ved bilder av seg selv som voksne. Disse fotoene er tilgjengelige bak betalingsmur.

Sæddonorer med utvidet profil kan, som donorer med basisprofil, være anonyme eller ikke-anonyme.

Se et eksempel på en sæddonor med utvidet profil

Utvidet donorprofil, barndomsbilde og EQ-profil:

Sæddonor med utvidet profil
Barndomsbilde: av sæddonor
EQ-profil

 

Hvorfor velge donor med utvidet profil?

En utvidet profil kan gi deg et god innblikk i hva slags person donoren er. Profilen inneholder et bilde av donoren som barn, og dette kan hjelpe deg med å finne en donor som ligner på deg eller din partner som barn.

Ved å velge sæddonor med utvidet profil får du en mulighet til mer omfattende samtaler med barnet om hans/hennes genetiske opprinnelse.