Forsendelse og levering

Cryos sender donorsæd til bestemmelsessteder over hele verden, og vi gjør alltid det vi kan for å sikre at din bestilling kommer fram sikkert og punktlig.

Her finner du alt du trenger å vite om forsendelsesdatoer og -metoder, leveringstidspunkter, retur av nitrogentanker med mer.

Leveringsdatoer og frister

Når du bestiller donorsæd hos Cryos, blir du bedt om å velge leveringsdato. Tidligste leveringsdato er 1,5 virkedager etter at du har fullført nettbestillingen. Du kan utføre bestillingen opptil 4 uker på forhånd (vi kan alltids justere forsendelsesdatoen senere).

Ved å betale en ekstra avgift for sen bestilling, kan en bestilling sendes ut samme dag vi mottar den. Fristen for dette er kl. 12:00 (CET) på forsendelsesdagen. Sene ordrer blir kun behandlet hvis de betales med kredittkort

Forsendelse av donorsæd i nitrogentank

Leveringstider og priser

Bestillingen leveres av et budfirma direkte til fertilitetsklinikken eller det autorisert helsepersonellet som du bruker. Ingen leveringer i helger.

Leveringstiden avhenger av om bestillingen skal leveres i eller utenfor EU:

 • Europeiske land: 1-2 virkedager (mandag – fredag)
 • Resten av verden: 2-5 virkedager (mandag – fredag)

Disse tidspunktene gjelder ved normale forhold. Leveringstiden kan variere avhengig av bestemmelsessted og andre forhold.

For noen bestemmelsessteder utenfor EU kan tollprosedyrer forsinke leveringen. Sørg for at fertilitetsklinikken eller helsepersonellet som du bruker, har nødvendig importtillatelse for å motta bestillingen.

Se leveringsprislisten.

Hvordan vi sender sæden

Avhengig av bestemmelsesstedet blir sædstråene enten sendt i en liten eller stor tørrisbeholder (32x27x22 cm eller 37x32x27 cm) eller i en liten eller stor nitrogentank (40x30x30 cm eller 52x37x37 cm).

Sende donorsæd med tørrisbeholder

Sædstråene settes i en isolert tørrisbeholder med karbondioksid (CO2) ved -79 °C. Ved mottak av tørrisbeholderen er det viktig at sædstråene er i kontinuerlig kontakt med tørrisen fram til opptining/bruk. Dette betyr at du ikke skal åpne den isolerte beholderen før bruk.

Vi anbefaler å kun bruke tørrisforsendelser for bestillinger som gjøres fra mandag til onsdag. Dette for å sikre at forsendelsen når bestemmelsesstedet før helgen. Vær oppmerksom på at tørrisforsendelser ikke kan brukes for alle bestemmelsessteder på grunn av kort holdbarhet. Dersom det er mulig med tørrisforsendelse til ditt bestemmelsessted, vises dette som et alternativ under bestillingen.

Tørrisbeholderen trenger ikke å returneres til Cryos.

Forsendelse av donorsæd med tørris

Sende donorsæd med nitrogentank

Tanken kjøles ned til -196 °C av nitrogen, men det er en tørr tank og inneholder ikke flytende nitrogen. Sædstråene plasseres i en beholder i nitrogentanken, som igjen plasseres i en transportkasse av tre.

Det er viktig at du ikke åpner tanken før du trenger å bruke stråene. Donorsædstråene skal lagres i nitrogentanken fram til bruk eller flyttes til en annen nitrogentank på en fertilitetsklinikk.

Nitrogentanken skal returneres til Cryos etter bruk. Les om hvordan du returnerer tanken, lenger ned på siden.

Hvilken forsendelsesmetode skal jeg velge?

Hvilken forsendelsesmetode du skal velge, avhenger av hvor lenge sæden skal være fryst. Du finner en oversikt over holdbarheten til de enkelte forsendelsesmetodene nedenfor:

Holdbarhet

 • Nitrogentank: 7 dager (inkl. forsendelsesdagen)
 • Stor nitrogentank: 12 dager (inkl. forsendelsesdagen)
 • Tørrisbeholder: 3 dager (inkl. forsendelsesdagen)
 • Stor tørrisbeholder: 5 dager (inkl. forsendelsesdagen)

Vær oppmerksom på at forsendelsesdagen du velger, teller som dag 1 for antallet dager tanken/beholderen kan holde stråene fryst.

Dokumenter som følger med forsendelsen

Følgende dokumenter følger med forsendelsen:

 • Pakkeliste
 • Resultatoversikt: inneholder testresultater og Standard-informasjon om donoren
 • Sikkerhetsadvarsel for håndtering av tørris (CO2) eller nitrogentanken (LN2)
 • Instruksjoner for retur av nitrogentanken (kun for leveringer med nitrogentank)
 • Forsendelsesseddel for retur av nitrogentanken (kun for leveringer med nitrogentank)

Noen må være til stede for å motta leveringen

Når bestillingen leveres, er det viktig at noen er til stede og signerer for leveringen. Du må derfor sørge for at fertilitetsklinikken eller helsepersonellet som du bruker, er tilgjengelige for å motta pakken. Hvis ikke kan budet ta med pakken tilbake til lageret og legge igjen informasjon om alternativt hentested eller leveringstidspunkt.

Returnere nitrogentanken

Sammen med forsendelsen av nitrogentanken sender vi instruksjoner om hvordan du returnerer tanken, samt en trykt returseddel med all nødvendig informasjon. Returen er betalt på forhånd (omkostningene er inkludert i forsendelsesprisen) når du bruker den trykte returseddelen.  

For å returnere nitrogentanken må du avtale henting med budfirmaet. Dette kan du gjøre her på vårt nettsted, direkte på budfirmaets nettsted eller ved å ringe til budfirmaet. Kontaktinformasjon for budfirmaet følger med forsendelsen.

Bruk en av disse prosedyrene for å returnere nitrogentanken. En alternativ prosedyren kan føre til at tanken blir borte, og et mulig krav på 1000 euro.

Ettersom vi bruker tankene på nytt for andre kunder som venter spent på forsendelsen sin, ber vi deg om å returnere tanken med en gang du har brukt innholdet. Tanken skal returneres til Cryos senest den siste holdbarhetsdatoen for tanken.

 

Holdbarhet*

Retur til Cryos**

Nitrogentank til Europa 7 dagar 8. dag etter forsendelsesdag
Europe large nitrogen tank 12 dager 13. dag etter forsendelsesdag

* Første dag er forsendelsesdagen fra Cryos
** Siste dag for henting av budfirma

Hvis den 8. eller 13. dagen etter utsendelse er i en helg eller helligdag, må du sende nitrogentanken første ukedag etter.

Hvis tanken ikke blir returnert innen fristen vil Cryos be om 100 EUR eks. MVA for tankleie per påbegynte uke iht. våre avtalevilkår.

Forsendelser utenfor EU inneholder en proformafaktura for retur ettersom dette er påkrevd av tollmyndighetene.

Leveringsvilkår

Cryos tilbyr DAP (Delivered At Place - Levering på stedet) i henhold til Incoterms 2010. Dette betyr levering fra dør til dør. Dersom leveringen gjøres utenfor EU, kan det finnes lokale tollbestemmelser som vi ikke kan ta ansvar for. Dette er for eksempel: tollklarering, importklarering, tollavgift, mva., skatt osv. Du har selv ansvaret for å undersøke dette, og vi anbefaler at du leser grundig gjennom våre avtalevilkår

Det finnes ingen tollbestemmelser for forsendelser innenfor EU.

Vi er her for deg

Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål om forsendelser eller levering eller trenger annen hjelp. Vi snakker dansk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk og hebraisk.