Levering og betingelser

Donorsæd sendes til alle destinasjoner i hele verden. Vi sender enten på tørris eller i nitrogenbeholder. Donorsæd kan også hentes hos Cryos.

Tørris (CO2)

Også kalt karbondioksid (-79 °C). Sædstråene plasseres i en isolert boks med tørris. Tørris holder i cirka 2–3 dager før den tiner, avhengig av omgivelsestemperaturen. Vi anbefaler derfor kun å sende sæd på tørris fra mandag til onsdag for å sikre at forsendelsen kommer frem før helgen.
Mot et tilleggsgebyr kan du bestille stor tørrisboks, slik at boksen holder i cirka 4–5 dager, avhengig av omgivelsestemperaturen.
Etter levering er det viktig at sædstråene er i konstant kontakt med tørrisen frem til den skal tines/brukes.
 Vær oppmerksom på at sæd på tørris kun kan sendes til visse land i Europa – se listen her.
Tørrisboksene trenger ikke returneres.

Nitrogen (LN2)

Kalles også flytende nitrogen (-196 °C). Sædstråene plasseres i et beger i en nitrogenbeholder, som plasseres i en transportboks. En nitrogenbeholder holder sædstråene fryst i 7 dager. Mot et tilleggsgebyr kan du bestille en stor nitrogenbeholder som holder sædstråene fryst i 12 dager. Når du bestiller, angir du i tekstfeltet om du ønsker en stor nitrogenbeholder. Vi tar forbehold om at store nitrogenbeholdere er tilgjengelig på forsendelsesdatoen.
Donorsæden må oppbevares i nitrogenbeholderen frem til den skal brukes, eller overføres til en annen nitrogenbeholder på klinikken.

Bestillingsfrister

Du velger selv forsendelsesdatoen når du bestiller online. Men tidligste leveringsdato er 2 virkedager etter at du har lagt inn din online-bestilling. Du må regne med transporttidene som er angitt nedenfor. Hastebestillinger kan – mot et tilleggsgebyr – sendes samme dag som bestillingen mottas. Siste frist for mottak av hastebestillinger er kl. 12:00 (CET) på forsendelsesdagen.

Leveringstider

Tidene som er oppgitt nedenfor, gjelder ved normale forhold. Leveringstiden kan variere avhengig av destinasjon og andre forhold.

  • 
EU-land: 1–2 virkedager.

  • Resten av verden: 1-5 virkedager.

På noen destinasjoner utenfor EU kan tollprosedyrene forsinke leveringen.

Vi anbefaler at det er noen tilstede på leveringsadressen som kan motta pakken. Hvis det ikke er noen tilstede til å motta pakken, vil kureren levere den til en nabo eller ta med pakken tilbake til lageret og legge igjen en melding med informasjon om alternativt hentested.
Hvis det ikke er noen tilstede på leveringsstedet på tidspunktet for levering, anbefaler vi at du henger en fullmakt på døren hvor du angir dine ønsker for levering.

Leveringspriser

Se våre leveringspriser her.

Dokumenter som følger med donorsædforsendelser:

  • Faktura
  • Pakningsliste
  • Et Summary of Records, inneholdende testresultater ogstandardinformasjon om frigivelse
  • Sikkerhetsdatablad for håndtering av tørris (CO2) og flytende nitrogen (LN2)
  • Instruksjonsanvisning (for privatleveranser)
  • Instruksjonssett for hjemmeinsemineringer (for privatleveranser)
  • Instruksjoner for returnering av nitrogentanken (kun for LN2-leveranser)
  • Forsendelsesetikett for returnering av nitrogentanken (kun for LN2-leveranser)

Returnering av nitrogenbeholder

Med forsendelsen følger instruksjoner om returnering av nitrogenbeholderen, en returetikett og telefonnummeret til vår kurer, som du må kontakte for å få hentet beholderen. Beholderen må returneres til Cryos innen 7 dager etter mottak. Hvis fristen overskrides, kan Cryos i henhold til avtalevilkårene beregne EUR 100 ekskl. mva. for leie av beholderen per påbegynt uke.

Leveringsvilkår

DAP (Delivered At Place) i henhold til Incoterms 2010. Det betyr dør-til-dør, men ekskl. alle former for lokale tollformaliteter som tollklarering, importtillatelse, toll, avgifter osv. Det er ingen tollformaliteter ved forsendelser innenfor EU. Les også våre avtalevilkår.

Fant du svar på spørsmålene dine?

Hvis du ikke fikk svar på spørsmålene dine, må du gjerne kontakte oss, så skal vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg. Cryos' kundetjeneste kommuniserer på følgende språk: Scandinavian, engelsk, fransk, tysk, spansk og italiensk.